Gemeente Alkmaar (Project 1)

Gemeente Alkmaar (Project 1)

Infra voor Mobiele trafo's op Paardenmarkt, Hofplein, Kanaalkade
2017
Infrastructuur voor mobiele trafo's

Mobiele trafo op het Hofplein

Aanleg van een middenspanning aansluiting aan de Schutterpassage. Deze middenspanning aansluiting is opgesplitst in een installatie van de netbeheerder (Liander) en een klant aansluiting. De klantaansluiting omvat meerdere middenspanning schakelaars.

Vanuit de middenspanning schakelaars worden de diverse middenspanning putten via een ondergrondse infrastructuur gevoed. De ondergrondse middenspanning kabels zijn afgeschakeld en dus spanningloos wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van de installatie.

Activeren van de installatie: wanneer de installatie geactiveerd moet worden dan wordt de volgende handelswijze gehanteerd: Op de putten worden de mobile transformatoren geplaatst. De putten worden geopend en de middensspanning kabels worden via de voorgeschreven procedure getest en aangesloten waarna onder toezicht van een installatieverantwoordelijke de installatie onder spanning gezet wordt. Hierna is de installatie geschikt voor gebruik. De middenspanningzijde van de transformator wordt afgesloten en aan de laagspanningzijde worden de aansluitingen gemaakt welke gebruikt worden om de diverse kermis attracties van energie te kunnen voorzien. Aan de laagspanningzijde is elk afgaande veld voorzien van een kWh meter zodat per groep het exacte energieverbruik verrekend kan worden met de kermisexploitanten.